torsdag 26 november 2009

En chicklitklassiker!

Ja, en riktig klassiker i genren Chicklit och så klart en bra en!

Jag är ett hängivet Meg Cabot fan och jag vet att när jag väl öppnat en av hennes böcker så brukar jag inte sluta läsa förrän boken är slut. Så var det även i går kväll när jag började läsa En Prinsessas dagbok 1, Tiara och Dr Martens.


Mia är en 14-årig skoltrött vegetarian som håller på att få underkänt i matte. Hon är hemligt förälskad i skolans populäraste kille som hon vet aldrig kommer att se åt hennes håll. Hennes bästakompis Lillys storebror verkar vara intresserad av henne och dessutom är han snäll och snygg. Men han är hennes närmaste väns storebror = problem.


Men allt är påväg att förändras för Mia. Hennes pappa som bor i ett litet europeiskt land (Mia bor i New York med sin mamma) kommer på besök och släpper en bomb. Han är inte bara politiker i landet Genovia, utan furste av landet. Det gör Mia till arvinge av Genovias tron och prinsessa. Hon har varit där många gånger och hälsat på men aldrig anat att de är kungliga. Nu vill hennes pappa att hon flyttar till hans/deras land och börjar vara prinsessa på heltid. Mia vägrar, hon har alla sina vänner i New York och sin kärlek. Dessutom vill hon hålla allt hemligt, men det är svårt när hon ser sitt ansikte på tidningarnas framsida som USA:s egen prinsessa.


Som vanligt en bra, riktigt bra historia och dessutom bara början. Sen finns det nio böcker till att gotta sig med!


onsdag 25 november 2009

Välkommen till Förorten (som Latin Kings skulle sagt)



Jag gillar verkligen Douglas Foley, hans böcker är alltid superbra och spännande. På bokens framsida står det: De är blint förälskade i varandra, men inom loppet av ett dygn kommer hon att dö för hans hand. Alltså VERY VERY dramatiskt.

Allt börjar när det bara är en månad kvar till sommarlovet. Gabi är trött på skolan, allt han verkar intresserad av är snabba cash och att ställa till djävulsskap. Han är bästakompis men Karim. Karim är också en strulig kille men inte som Gabi. Men han brukar ändå hänga med på Gabis ideér som att råna en ensam kvinna på väg hem en kväll. Ella är Gabis flickvän, hon mår riktigt dåligt. Hennes pappa har flyttat och hennes mamma dricker förmycket. Ella skadar sig själv och vill verkligen vara Gabis tjej. Nikoo och hennes familj har precis flyttat in och hon har börjat i Karims och de andras klass. Karim och Nikoo blir genast förälskade. Men Nikoos mamma blir rånad och nedslagen på väg hem från jobbet...Gissa av vilka.
Historien utspelar sig i Stockholms förorter och den är riktigt bra. Jag som själv har noll erfarenhet av förorter blir lite rädd. Är det så djävligt och tufft.


torsdag 19 november 2009

Jag blir så förbannad!


Addad på nätet (häftad)Boken Addad på nätet av Wagner är en kortare version av boken Alexandramannen. I början av 2000-talet var det någon som kallade sig för Alexandra som började att prata med unga tjejer på olika sajter på nätet. Alexandra sa att hon var en modell som sökte efter tjejer som också ville bli det och de kunde tjäna grova pengar. Alexandra var ofta på nätet och var jättetrevlig mot tjejerna, men samtidigt uppmanade hon tjejerna att lägga upp nakenbilder på sig själva. De som gick med på det fick betalt.

Alexandra ville också att tjejerna skulle träffa en man och ha sex med honom, då skulle de få massor med pengar. Det var denne man som senare skulle visa sig vara Alexandramannen (alltså den person som kallat sig Alexandra). Det var många tjejer som gick med på att träffa honom, flera var under 15 och många kände sig tvingade till att göra saker de inte ville.

Alexandramannen dömdes för sexbrott mot nästan 50 unga tjejer tack vare att två av dem anmälde honom för våldtäkt. Addad på nätet är det tre av tjejerna som berättar sin historia och även Alexandramannen berättar om sin syn på saken.

En jätteviktig och jättebra bok som gör att jag får ont i magen, blir förbannad och samtidigt vill gråta. Men som sagt sååå viktig!

ISBN 9789185877102

tisdag 10 november 2009

Romantisk och rolig manga


En riktigt rolig och romantisk historia av den ryskkanadensiska mangatecknare som heter Svetlana Chmakova. Fast det är inte en regelrätt manga eftersom man läser på västerlänskt vis och inte från slutet så att säga.
Christie och Derek skriver manga tillsammans och de är även pojkvän och flickvän. Christie skriver och Derek tecknar och nu har de åkt på sin första seriemässa tillsammans. Derek är inte någon sjysst kille, han flörtar med andra tjejer och är allmänt elak mot Christie. Men hon tror att hon är kär tills en kille som heter Matt uppenbarar sig.
Matt är snäll, rolig och ganska snabbt blir Christie förälskad i honom. Men vem är den snygga tjejen som han är med? För visst flirtar han med henne också. Och Derek han tar det hela...inte så bra.

Varm och mysig läsning i höst(eller är det vinter nu)rusket! Det finns tre delar i serien och jag skulle vilja ha fler.
ISBN 9789172698895

tisdag 3 november 2009


Tänk om det är jag är Johanna Lindbäcks tredje bok och tänk de blir bara bättre och bättre. Detta är en riktigt bra feel-good bok som man lägger ifrån sig med ett leende.

Den handlar om Agnes som flyttar med sin familj från Stockholm till Umeå. I Stockholm var hon en tjej som ingen lade märke till och som definitivt inte fick hänga med de populära gänget. Hon bestämmer sig för att Umeå ska bli en ny start för henne. Hon ska börja i tvåan på gymnasiet och nu ska allt bli annorlunda, hon ska bli tjejen som syns, är kul och som får vara med.

Det visar sig att killen i grannhuset går i samma klass som henne och han är hennes biljett in i sitt nya liv som populär. Men Agnes vet inte riktigt hur man ska vara, för att vara sig själv verkar inte räcka, eller? Dessutom så finns det såklart en stor dos romantik som alltid i Lindbäcks böcker.
Läs, mys och njut!