torsdag 25 juni 2009

Mer spänning och en gnutta vampyrer.


Marcus Sedgwick har gjort en fantasifull, spännande, mystisk och underbar bok som heter The Kiss of death. En riktigt bra historia som tyvärr ännu bara finns på engelska. Men har man lust till en bra bok kan det ju funka ändå.


Den ruggiga berättelsen utspelar sig i Venedig på 1700-talet och allt börjar med att en man försvinner. Mannen heter Alessandro och är läkare. Han har lämnat fru och sju barn ensamma för att hjälpa en sjuk vän i Venedig. Men han återvänder aldrig och Marko, den äldste sonen, reser för att söka efter honom. Han reser eftersom han fått ett brev där Sorrel ber om hjälp. Hon är dotter till den sjuke vännen och behöver hans hjälp att bota sin far och hitta Alessandro.

Allt är väldigt mystiskt och dimman ligger tät över Venedig där människor mördas utan att någon höjer på ögonbrynen och hemliga sällskap frodas och trivs.
Spåren efter Alessandro leder Marko och Sorrel rakt in i ett livsfarligt maktspel. Ett spel där deras liv inte är värd något och frågan är om de kommer att hitta Markos far i livet och om de får behålla sin egna.
Hu! Spännande och bra, ännu en passande bok för stranden.

ISBN  9781842556894

Inga kommentarer: