onsdag 10 februari 2010

Doing it!


Å, detta är ju en så bra bok, men jag tycker att både omslaget och titlen är sisådär. Fast det beskriver innehållet i boken ändå ganska bra. Den engelska titlen är Doing it, alltså göra det och det handlar så klart om sex.

Ung & kåt av Burgess handlar om tre kompisar Ben, Jonathan och Dino. Alla är ganska upptagna av tanken på att bli av med oskulden och att få ha sex. Dino är killen med Det och han kan få vilken tjej han vill. Men han vill ha den snyggaste tjejen i klassen (så klart) och när han äntligen lyckas med det så vill hon inte ligga med honom, VA! Han fattar det inte, hon och han måste ju bara göra det.

Jonathan är förälskad i Beatrice men hans kompisar fattar inte det, hon är ju tjock. Jonathan tycker att hon är det vackraste som finns och vill gärna men vågar inte för kompisarna mobbas. Dessutom är han rädd att han har fått snoppcancer och vad händer då?
Ben är den som redan har sex men som aldrig skulle kunna berätta om det. Han är nämligen ihop med sin lärare Miss Taylor, hum. Det var toppen i början, tyckte han, men nu suger det. Han vill inte längre och hon börjar bli lite väl galen. Hon ger honom kvarsittning för att de ska träffas och ger honom dåliga betyg för att ge honom extra lektioner. Han måste bryta med henne, men hur?


Riktigt bra och roligt om sex, kärlek och vänskap och ännu mer sex.

1 kommentar:

Anonym sa...

Om du gillar boken hoppas jag du sett serien de gjort om boken. Sjukt bra är den iallafall. Life as we know it :D