fredag 23 april 2010

Ett skitliv?


Mitt skitliv - en kärleks historia av Vibeke Baekkelund Lassen var en sådan bok som jag var tvungen att läsa ut på en gång. Därför sitter jag här med trötta fast nöjda ögon.
Det handlar om Clara som bor med sin mamma. Hon är en ganska vanlig 16-åring som hänger med sina kompisar, festar och har kul. Hon är kär i Jonas och har varit det läänge och bästa vän med Charlie. Fast Charlie vill nog mer, fast säger inget.
Men en kväll ändras allt, Clara blir för full på en fest och våldtagen av Charlies kompis. När hon kommer hem har hennes mamma försökt att ta sitt liv och hela helvetet bryter lös...igen.
Det är inte första gången som hennes mamma gör så här. Hon mår riktigt dåligt och Clara brukar få ta över då. Men nu orkar inte hon heller. Dessutom dyker hennes pappa och hans nya familj upp och han vill att de ska börja träffas igen. Clara känner det som om hon sviker sin mamma, men vad ska hon göra. Dessutom känner hon sig sviken av sin mamma, sin pappa och av sina vänner.
Detta är en kärlekshistoria, en riktigt bra. Fast den handlar också om Clara och hennes mammas kamp för att klara vardagen. Alltså mycket bra, läs om du är sugen på en kärleksberättelse som inte är speciellt gullig alls.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med, det var en jättebra bok!

//Veronica jobbar på gymnasiebibliotek och läser mkt ungdomsböcker