torsdag 17 juni 2010

Bree Tanners andra liv


Ja, så klart att Bree Tanners andra liv var superbra. Meyer vet hur man skriver en bra berättelse (som vi alla vet). Att boken dessutom var spännande, fast jag redan visste det tragiska slutet, var underbart.
Det handlar alltså om Bree som är en tre månader gammal vampyr. När hon "dog" var hon 15 eller 16, hon minns inte så noga. Det Riley (som är deras ledare) fokuserar dem på är jakt och blod. Då är det lätt att glömma det gamla och istället bara stilla sin törst.
Å, jag gillar verkligen att läsa denna vampyrberättelse ur Brees röda ögon. För henne är människor svaga och endast lämpade som föda, lite annorlunda jämfört med Cullens syn på det hela.
Men så träffar hon Diego, en lite mer erfaren vampyr, 11 månader, han har börjat fundera på varför Riley och deras skapare (Victoria) har gjort dem till vampyrer. Det måste finnas ett syfte. Bree och Diego blir vänner/förälskade och tillsammans bestämmer de sig för att ta reda på varför de är skapade.
Boken är spännande, till och med den icke-Twilight-insatte-läsaren kommer att gilla Brees berättelse. Alltså en bra bok för alla! Men OBS har du tänkt läsa Twilight-serien så läs denna efter Ljudet av ditt hjärta.

ISBN 9789186587918


2 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Har ju läst de andra så det får kanske bli den här också...

Jennie sa...

Det tycker jag, helt klart läsvärd!
Så kommer ju tredje filmen också...