tisdag 31 augusti 2010

Olycksfågel


Meg Cabot är en av mina favoriter när det gäller romantiska och lite roliga böcker. Hennes hjältinnor är inga mesar, men de behöver ofta få lite hjälp av någon snygg kille som de så klart blir förälskade i. Killen är ouppnålig (tror hjältinnan) och ändå supersjysst och hur intresserad av hjältinnan som helst (hon fattar det bara inte). Cabot har skrivit hur många böcker som helst, bland annat serierna en prinsessas dagbok, hemsökt, saknad, Heather Wells och ännu fler böcker. Gillar man Cabot behöver man inte vara utan en bok på väldigt länge.
Jinx- tur i oturen handlar om Jean som har haft otur så länge hon kan minnas. När hon föddes slog blixten ned i sjukhuset och sedan dess har det fortsatt. Hon får benbrott och sår på alla omöjliga sätt och snubblar runt i livet. Men boken börjar när hon blir tvungen att flytta från sin hemstad i Iowa eftersom en kille förföljer henne. Hon får flytta till sina kusiner i New York. Jean hoppas att hennes otur kanske inte följer med henne, men det gör den så klart och snart kallar alla henne för Jinx (som är hennes smeknamn hemma) även i New York.
Jeans kusin Tory är lika gammal som Jean och de ska gå i samma klass på en fin privatskola. Men Tory gillar inte Jean och det blir bara sämre när killen hon gillar, Zach, börjar visa sitt intresse för Jean. Men Jean vet att han egentligen bara vill träffa familjens au pair, Petra, som verkligen är skitsnygg. Men det är inte nog med det, Tory hävdar att hon är en häxa och att även Jean är det. Tory mixar med svartmagi och gör allt för att förstöra för Jean. Hon vill att hon ska förlora kompisar, Zach och resa hem igen. Tillslut drar hon sig inte för något och allt blir livsfarligt för Jean.
Klassisk Meg Cabot bok, kärlek, romantik och spänning!


Inga kommentarer: