tisdag 17 september 2013

Mitt bultande hjärta


Alf Kjetil Walgermo är en Norsk författare som jag aldrig har hört talas om tidigare. Tur att boken var snygg och att jag tog med mig den hem. Mitt Bultande hjärta är en bok om den första stora kärleken, om livsviktiga frågor, om livet och om döden.

Amanda, bokens huvudperson, ska snart fylla 14 år och hon är förälskad för första gången. Han heter David och är den vackraste hon någonsin sett. David är ny i skolan, söt och därför är det många tjejer som verkar gilla honom. Amanda tror att han inte ens vet att hon finns. Vem är hon? Hon har aldrig haft en kille, hon har aldrig kysst någon ens.

Men en dag träffas de av en slump på bibiblioteket och han p-r-a-t-a-r med henne, herregud så stort! Han vet att hon finns och när de skiljdes åt utanför så fick hon en KRAM! Sen börjar de ses lite då och då, mest i skolan. Amanda som gillar att röra på sig simma, cykla och sånt imponerar på David (fast Amandas kompis Jenny är orolig att han ska tycka hon är en pojkflicka).

Men så helt plötsligt slutar Amandas mens att komma, hon blir andfådd för inget, yr och en kväll när hon och David är på fest svimmar hon. Hon vaknar på sjukhuset, till en helt ny verklighet. Hennes hjärta är för stort, hon kommer inte att kunna leva med det utan behöver ett nytt. Men att få ett nytt hjärta är inte lätt, kön är lång och det måste vara "rätt" hjärta.

När Amanda varit på sjukhuset nästan hela sommaren får hon komma hem. Alla vet vad som hänt , speciellt när hon måste börja använda rullstol för att orka ta sig runt. Vissa vågar knappt prata med henne längre, fast David och Jenny finns hela tiden.

Amanda är rädd för att dö, hon har knappt levt, inte ens i 14 år. Men nu vet hon att det kan hända, snart. Hur hanterar man det?


ISBN 9789132161698

2 kommentarer:

KarinJ sa...

Å den vill jag läsa!!

Annika sa...

Hej! Vad roligt att du skriver om Mitt bultande hjärta. Jag jobbar med sidan bokcirklar.se, en biblioteksdriven sida för att bokcirkla på nätet. Vi kommer snart att ha Alf Kjetil Walgermo som gästbloggare hos oss och samtidigt cirkla om boken. Du är jättevälkommen att vara med i cirkeln eller tipsa andra. De som anmäler sig först kan också få boken av oss.
Läs mer om cirkeln här: http://bit.ly/16AWzV5
Välkommen till bokcirklar.se
Annika