måndag 2 mars 2015

Half bad - ondskans son

På bokens framsida står det står det "Bästsäljaren som slagit alla rekord". Boken har sålts till över 50 länder och det är mycket, tro mig. Half bad - ondskans son är första delen i en tokspännande triologi om häxor, kärlek och magi...och ganska mycket ond bråd död. Boken är en blandning av CirkelnBeautiful creatures och kanske lite Fallen ängel.

Huvudperson i boken är 16-årige Nathan och boken börjar med att han är inlåst i en bur och att han har bestämt sig för att fly. Hans 17-årsdag närmar sig och då måste han genomgå en ritual för att bli en riktig häxa, annars dör han. Sedan backar historien och Nathan berättar om hur han hamnade i buren.

Nathan är ingen vanlig häxa, de brukar vara vita eller svarta. Nathans mamma var en vit häxa och hans pappa den mäktigaste svarta häxan som finns, så Nathan är båda.

Nathans familj är mormor och tre halvsyskon. Hans pappa dödade syskonens pappa (vit häxa) och mamman valde att ta sitt liv när Nathan var liten. Så familjen har lite problem att ta itu med. Nathan har två syskon som gillar honom och ett som hatar honom och hon gör allt för att skada honom.

I Storbritannien, där Nathan bor, finns inga svarta häxor kvar (förutom Nathans pappa som är på flykt), det har det vita häxornas råd fixat. Därför har de extra koll på Nathan, blir han vit eller svart. Dessutom måste han komma på bedömningar hos rådet minst en gång om året och han får inte träffa några andra vita häxor förutom sin familj. Men det blir värre.

Just det Kärlek var det också, så klart förbjuden. Nathan och en vit häxa, Annalise, blir förälskade och träffas i smyg. Gissa hur det går?

Och just det, en spådom. Nathan kommer att döda sin pappa, något Nathan inte alls vill eller tänker göra. Men det vita rådet har makten att göra lite som de vill i häxornas värld.


 ISBN9789155261115  
 
Inga kommentarer: