måndag 8 oktober 2018

Ord i djupaste blått

Om du sitter på din kammare och är sugen på att läsa en fin bok om kärlek, sorg och saknad så ta och läs Ord i djupaste blått av Cath Crowley. Författaren bor i Melbourne och har fått flera fina priser för sina böcker. Detta är, vad jag vet, den enda på svenska.

För tre år sedan flyttade Rachel till Sea Ridge med sin mamma och bror. Innan hon flyttade bestämde hon sig för att tala om för sin bästa vän, Henry att hon var förälskad i honom. Rachel lämnade ett brev i hans favoritbok i familjens bokhandel, sedan flyttade hon och väntade på hans svar. Men Henry svarade aldrig, i alla fall inte på kärleksbrevet.

Nu har Rachel flyttat tillbaka till Gracetown igen och inget är som det ska. Hon känner sig som en helt annan person och är ganska bedövad. Det som har hänt är att hennes bror har drunknat och hon känner sig tom, trasig och vet inte hur hon ska klara sig. Men hennes mamma har skickat henne till mostern som har fixat ett jobb till henne. Mamman tänkte att det kunde vara bra om hon tog sig för något, träffade gamla vänner för att komma igång igen. Rachel fixade inte sista året i skolan och behöver samla ihop sig.

Jobbet som mostern har fixat visar sig vara i Henrys familjs bokhandel. Först tänker hon vägra, hon och Henry har inte hörts sedan hon flyttade. Eller han skrev till henne (inget om kärleksbrevet) men hon skrev aldrig tillbaka. Så situationen känns jobbig, men hon vill så klart träffa honom. När de träffas så finns det så klart något där. De har alltid varit vänner och Rachel försöker tänka att hennes förälskelse var för länge sedan. Men men, så lätt är det inte.

Fin bok, varm och gosig. Passar bra att läsa nu när det blir höst och vi behöver böcker som värmer.

ISBN 978-91-7781-362-0

       

Inga kommentarer: