tisdag 4 augusti 2009

Vackert om kärlek och vänskap


Jessica Schiefauers debutroman är såååå bra att jag verkligen hoppas att hon sitter framför sin dator och jobbar på nästa bok. Debuten heter Om du var jag och det är en riktigt bra och fin berättelse om vänskap, kärlek och om att ta klivet in i den s.k. vuxenvärlden.
Agnes och Louise har precis slutat gymnasiet och flyttat ihop i en liten lägenhet. Agnes jobber på ett slags snabbmatsställe och Louise jobbar natt i garderoben på en strippklubb. Agnes tycker att livet är helt ok speciellt efter det att hon träffat Hannes. Men Louise gillar inte Hannes hon är övertygad om att han kommer att dumpa Agnes och behandla henne illa. Men Agnes är kär och vill inte lyssna.
Louise vill att Agnes ska hänga med till Grekland och jobba i sex månader. Hon har fixat jobb och allt, men Agnes vill stanna hos Hannes. Louise blir skitbesviken och drar iväg själv. Det är då Agnes börjar förstå att allt som Louise verkar vara inte stämmer. När hon ska ringa Louise i Grekland hittar hon inte hennes nummer. Hon går till hennes jobb på strippklubben, där märker hon att det inte finns någon garderob att jobba i. Samtidigt har Hannes börjat att undvika henne.
Jättejättebra och något att trösta sig med i det oändliga regnandet!

Inga kommentarer: