tisdag 23 mars 2010

Nu är varulvarna också snygga!


Ok, i någon recention läste jag att alla som älskar Twilightserien kommer att älska Frost av Maggie Steifvater, och ja, det stämmer på mig, men Obs! den är ändå inte Twilight. Här är det varulvar det handlar om och som i Twilight en omöjlig kärlekshistoria.
Som liten blev Grace överfallen av och biten vargar och sedan dess är hon på något sätt bunden till dem. Hon följer dem från sitt fönster om vinterna och saknar dem på sommaren när de är försvunna från skogen. Grace har en speciell varg som hon kallar för sin. Den har guldbruna ögon och hon känner en samhörighet med vargen.

Vargen har ett namn, han heter Sam och är ingen vanlig varg, han är varulv. På sommaren är han människa och om vintern varg, hans förvandling hänger ihop med kyla. Han längtar efter Grace och känner att de hör ihop, men de kan inte vara tillsammans eftersom han är den han är.

Men så en vinter blir en kille i Graces skola överfallen och dödad av vargar. Det är många mystiska omständigheter runt dödandet, dessutom försvinner killens kropp från bårhuset (gissa vad han blivit?). Människorna i staden bestämmer sig för att hämnas och döda vargarna. Sam blir skjuten och av någon anledning förvandlas han till människa. Han tar sig till Graces hus och hon känner igen honom. De blir omedelbart förälskade, de vet ju redan att de hör ihop. Men Sam vet att om han förvandlas till varg igen kommer han aldrig att bli männsika igen. Människovargarna har bara ett par år när de skiftar form, sedan blir de vargar för alltid. Sam vet dessutom att det finns ett hot till mot dem. En "honvarg" som har utsett Sam till sin partner, han är nästa alfahanne och hon vill dela makten med honom. Då måste hon göra sig av med Grace.
Dessutom; anföll varulvarna killen i Graces klass? Är de elaka varulvar? Varför har inte Grace blivit varg fast hon blev biten? Hur ska Sam få vara människa så de kan vara tillsammans (nej, det hjälper inte att flytta till något varmt land)?
Mycket bra! Det ska bli en triologi och jag kommer definitivt att fortsätta läsa om Grace och Sam. Kanske kommer den inte bli lika stor som Twilight MEN den är riktigt riktigt bra! Är du sugen på en bra kärlekshistoria är det bara att hugga den.

Inga kommentarer: