måndag 6 februari 2012

Mirakel

Mirakel (häftad)Chefredaktören på Frida skriver att Mirakel av Renate Nedregård är en riktig sidvändare. Lättläst, rolig och romantisk. Visst, lättläst är den men rolig och romanisk, nja. Inte så att jag inte gillade den, för det gör jag, men jag tycker att den är lite sorglig. Dessutom tycker jag inte att den är romantisk, snarare handlar det om en tjej som vill hitta kärleken mitt i allt kaos som finns runt henne.

Det handlar om Rakel som är 16 år och som sjunger i kyrkokören och som verkligen tror på Gud. Rakel är kär i körledaren, Johannes, men hon tror att han inte är intresserad av henne. Därför trånar hon på avstånd. Mer eller mindre av en slump hamnar hon på Idol-uttagningen och gör succé.

Boken hoppar mellan dåtid, innan Idol och nutid, då hon är en super-mega-stjärna. Dåtid: verkligen förälskad i Johannes, har vänner runt omkring sig, verkar trivas och må gött. Nutid: enstaka älskare (gärna den gifta skivbolagsdirektören som verkar vara en stor skit), den som står henne närmast är hennes manager, Johnny, hon blir lätt rastlös och partajar kanske lite för hårt.

Jag upplever det som att hennes liv har gått från innehåll till yta och att det bara skulle vara toppen har jag svårt att tro. Därför blir jag jätteförvånad när boken slutar eller kanske jag har missuppfattat allt. Men bra var den iallafall.

ISBN 9789186634162


Inga kommentarer: