måndag 16 december 2013

Hon ville ju

Hon ville ju av Pernilla Gesén är en ganska snabbläst bok, men innehållet kanske ändå ger lite motstånd, på ett bra sätt. Det är lätt att fortsätta tänka på boken eftersom inget är lätt i den här historien.

Barzan och Teija är huvudpersonerna. Barzan är 16 år, gillar fotboll och vill hemskt gärna bli av med sin oskuld. Hans kompis Leo retar honom så fort han får chansen, för han har ju såklart varit med hur många brudar som helst, enligt honom själv då. Barzan vill ha en speciell tjej, Disa. På en fest får han chansen, Disa gillar honom men har druckit tokmycket och när hon tar med honom till ett rum och vill ha sex med honom så vill inte Barzan. Hon är helt borta och Barzan bestämmer sig för att gå hem.

Teija är lika gammal som Barzan, går i hans klass och de börjar bli lite bättre kompisar eftersom de måste göra ett arbete ihop om August Strindberg. Teija är en självsäker och hård tjej. Hon tränar kampsport och är riktigt bra. Teija kommer sent till festen eftersom hennes mamma vill ha myskväll och Teija vill att hennes mamma ska vara nykter så länge som möjligt, så hon stannar hemma. När hon kommer till festen träffar hon en jättefull Disa som drar med iväg med Barzan, vart vet hon inte. Lite senare på kvällen kan hon inte hitta Disa och börjar leta efter henne.

När Barzan lämnar Disa så sover hon. Det han inte vet är att hans kompis Leo går in till Disa när han gått och eftersom hon inte säger nej när han tar på henne så fortsätter han. Men då hittar Teija dem.

Boken påminner lite om Min av Kenrick. Vad händer när någon går förlångt, när det är din bästa vän, eller när det är du?

ISBN 9781842996379

Inga kommentarer: