söndag 5 juli 2015

Amandas bok

Amandas bok är första delen i en serie om kompisarna Amanda, Jonna och Saga. Jag läste Sagas bok tidigare och jag gillade den mycket. Det gjorde jag med Amandas bok också som är den första boken i serien.

Katerina Janouch är sexrådgivare, journalist och författare och serien om tjejerna handlar om kärlek, längtan och det första sexet. Jag tycker Janouch gör detta fantastiskt bra, spännande och med ett äkta pirr.

Amanda går i nian och tänker otroligt mycket på sex. Hon är oskuld och vill gärna bli av med den. Innan dess funderar hon och undrar hur känns det, exakt? Hur är det att vara så nära en annan person, att röra vid någon på det sättet?  Hon vet så klart vad man gör och hur, men hon vill ha detaljer. När hon, Jonna och Saga böjar jobba med en analys av ett konstverk om en oskuld får hon tillfälle att läsa på.

Sen är det detta med Axel i klassen. De var bästisar som små men sedan flyttade han och hans mamma. Men hux flux på vårterminen i nian satt han där i klassen igen. Självsäker, snygg och otroligt störig. Amanda kunde bara inte börja prata med honom igen och nu har det snart gått ett läsår. Men så bjuder Amandas mamma in Axels familj på middag, OMG är det enda Amanda kan tänka. När Axel väl är där känns det först sjukt jobbigt men sedan som om de aldrig varit skilda åt och när han säger att hon är söt och pussar henne hej då fattar hon att hon är kär.

Men inget är enkelt, varken kärlek eller sex märker Amanda. Men hon märker också att det kan vara riktigt spännande och kul.

ISBN 9789175030401

Inga kommentarer: