måndag 22 juni 2020

Välkommen till Addamsville

Francesca Zappias Välkommen till Addamsville är en annorlunda spökjägarbok. Hon lägger inte mycket tid på att förklara varför saker och ting är som de är, de bara finns spöken och Zora är den enda som kan se dem. 

Boken börjar med att skolvaktmästaren och hans hus brinner upp under mystiska omständigheter. Ganska snart är Zora en av det huvudmisstänkta eftersom hon har eldat upp saker tidigare, har bråkat med vaktmästaren och har en pappa som sitter i fängelse. Men Zora är som sagt inte vem som helst. Hon har blivit upplärd av sin mamma att hitta brännare och skicka tillbaka dem varifrån de nu kommit. Men nu är Zora ensam, hennes mamma har varit försvunnen i fem år (men Zora har inte slutat leta efter henne). Så Zora fattar att det är en demonisk brännare i farten, men det är bara hon som vet det och kan stoppa dem. Ja, eller några till vet och förstår, men de är inte riktigt på hennes sida.

Hon har sin kusin Artemis till hjälp. Hon har som har lite av ett sinne för spökerier och kan jättemycket om Addamsvilles historia, vilket är bra när en vill prata med spöken och fatta vilka de är och varför.

Dessutom kommer ett spökjägar-Tv-program till Addamsville för att undersöka alla spökhistorier som finns om staden. Det är jättedåligt när en riktig spökjägare försöker jobba och hålla det hela hemligt.

Spännande och det skulle inte förvåna mig om det kommer en del två.  


Inga kommentarer: