söndag 25 oktober 2020

Sånger från hjärtat

 

Sånger från hjärtat av Kasie West är för er som gillar Jenny Han (bl.a. Till alla killar jag gillat) och Sarah Dessen (bl.a. Mitt perfekta liv). Så står det på baksidan av boken och ja, så är det nog. Romantisk-feel- good-komedi så det står härliga till. 

Bokens hjältinna är Lilly som älskar musik (speciellt sin gitarr), bor med en stor kaotisk familj och tycker om att köpa kläder på second hand och att göra egna. Hon har en anteckningsbok (även den älskad) som hon alltid bär med sig. I den skriver hon dikter, låt-idéer och gör nya kläddesigner. Lily brukar skriva i sin bok på Kemin, som hon absolut inte älskar. Men när läraren fattar att hon inte antecknar kemi så förbjuder han hennes bok i klassrummet. Det gör att Lily skriver på bänken istället. Hon skriver en del ur en låt som hon gillar, av ett band hon tror att ingen på hennes high school lyssnar på. Därför blir hon rätt förvånad nästa gång hon kommer till klassrummet och någon har skrivit fortsättningen på låten.

Lily blir så klart nyfiken på vem det är och så börjar de brevväxla på kemin med text på bänken och sedan lappar under skrivbordet. Det skulle vara lätt för Lily att ta reda på vem det är, men det är ganska skönt att inte veta. Är det en tjej eller kille? Är det kanske killen hon spanat in i parallellklassen, Lucas, som verkar vara hennes stil och gilla musik? Men inget är så klart så enkelt i en romantisk-feel- good-komedi.   

Sånger från hjärtat är den första av Wests böcker som översätts till svenska, jag tror det kommer bli flera.

Inga kommentarer: