måndag 18 augusti 2008

Dumpa aldrig en rockstjärna

En riktigt bra bok om en kul tjej och hennes vardag som förändras på en dag.

Jag tyckte den var riktigt rolig och gav en del gliringar åt det mediesamhälle som vi lever i. Vad är det vi läser i skvallertidningarna egentligen och varför i hela världen är vi intresserade av det? Men huvudsaken är ändå att boken är riktigt bra och rolig.

Audrey är en vanlig tjej, hon går på high school, hon extraknäcker på en glassbar, hon umgås med sina kompisar och bor med sin mamma och pappa. Men hon är trött på sin rockstar-wannabe pojkvän och gör slut. Det hade hon kanske inte gjort om hon vetat vad det skulle leda till. Killen skriver en sång om henne som blir en superhit! Plötsligt blir hans band, the dogooders, heta nyheter och Audrey hamnar i en ny situation.

Hon blir allt annat än en vanlig tjej. Hon kan inte gå i skolan, jobba extra och allt det vanliga för paparazzis följer henne överallt. Dessutom vill andra popstjärnor ha henne som inspiration. Hon blir helt plötsligt idol för gamla kompisar och hur populär som helst bland folk som inte ens hälsat på henne innan. Mitt i allt blir hon kär men hur lätt är det när man aldrig får vara i fred och killen verkar allt annat än intresserad av allt det hon för med sig.

2 kommentarer:

S.H sa...

Vem är det som har skrivit boken? Eller är det bara jag som missa det kanske? :/

Jennie sa...

Författare är Robin Benway, sorry det kom inte med.