tisdag 2 december 2008

Tunneläventyret av Febe Nilsson är en snabbläst och spännande bok, om rånare, hemliga gångar, mod och kärlek.

Victor och Karro har alltid varit ihop på sommaren eftersom deras mammor är barndomskompisar. Victor är nu 14 och Karro 13 år. De är bästa kompisar men båda börjar känna att det är något mer, kanske kärlek.
Men boken är först och främst en deckare och det hela börjar med att Victor ser två polisbilar som kör med blåljus i väldig fart mot byn. Konstigt tycker både han och Karro som följer efter. Det visar sig att det varit ett postrån.
Rånarna kommer undan och polisen har inga spår. Veckorna går och av en slump råkar Victor och Karro hitta ett sönderslaget fönster i den gamla nedlagda fabriken. De klättrar in och går på upptäcktsfärd. Det dröjer inte länge förrän de hittar en lucka i golvet som leder ned till underjordiska tunnlar under fabriken. Där är det kolmörkt så de beslutar sig för att gå hem och komma tillbaka nästa dag med ficklampor.
Men nästa dag när de kommer tillbaka och går ned i tunnlarna märker de att de inte är ensamma. Rånarna har gömt sitt byte där och om de upptäcker Karro och Victor...
Mycket spännande och bra! Mysigt med kärlek mitt i allt det spännande. Som när Victor och Karro står blixtstilla och absolut inte får röra sig, för då hittar rånarna dem. Då passar Victor på att lukta på Karros hår och bestämmer sig, henne ska jag kyssa innan sommaren är slut.


Inga kommentarer: