lördag 4 juli 2009

Isande skräck att svalka sig med


Magnus Nordin är en av mina favoriter. Han har en förmåga att krypa under skinnet på mig och få mig att kolla att dörrarna är låsta en extra gång.
Huset vid vägens slut är en riktigt otäck berättelse. Joel och hans kompisar Dagge, Pierre och Larsa brukar att vara i sin hemliga gamla koja. Där tjuvröker de och snackar en massa skit. En kväll berättar Pierre en av sina spökhistorier. Denna gången berättar han om huset vid vägens slut, huset där pappan mördade hela sin familj för att sedan hänga sig själv på vinden.
Killarna bestämmer sig för att gå dit och efter det är inget sig likt. Dessutom dyker en ny kille upp och vill vara med i deras gäng. Han vill också besöka huset men han förstår inte vad han ber om. Allt blir bara mer och mer farligt för killarna och det slutar med att en av dem försvinner.
Något att kyla av sig med i sommarhettan!
Rekommenderad bok
En kväll berättar Pierre historien om det ondskefulla huset. Där bodde en gång en familj, en alldeles vanlig familj trodde alla.Något hände som gjorde att pappan mördade hela sin familj, och efter den dagen är det ingen som vill besöka huset. Det sägs att man fortfarande kan höra fasansfulla skrik, och att ingen som går in i huset någonsin blir densamma igen...
Källa: Statens kulturråd katalog Barn- och ungdomsböcker 2004

Inga kommentarer: