tisdag 18 maj 2010

Kick off!

Kick off! är en riktigt riktigt bra manga och ännu en gång får jag en knäpp på näsan av fröken fördom. Jag inbillade mig att Kick off bara skulle handla om killar som spelar fotboll och killar som pratar fotboll. Men oj oj oj så fel man kan ha.

Boken handlar om Krille som, ja, spelar fotboll men som också är kär i sin drömtjej Jenny. Han har försökt bli ihop med henne minst 20 gånger, men inte lyckats än. En dag på väg hem från träningen springer han på en kille som börjar förfölja honom. Det visar sig att han har fått ett alldeles eget spöke. Spöket tillhör en tonårskille som är ganska dryg, men de blir vänner (när Krilles chock lagt sig).

I Krilles klass finns en tjej med en läskig hamster (se bokomslag), hon kommer från en familj med spökjägare. Hon inser att Krille har blivit hemsökt och bestämmer sig för att rädda honom. Men varken Krille eller spöket är speciellt intresserade av att bli räddade. De har bestämt sig för att hjälpa varandra. Spöket ska hjälpa Krille att få Jenny och Krille ska hjälpa spöket att inte bli utjagat av spökjägare.

Än så länge finns det bara två delar i serien och planerna är att det ska bli sex stycken. Det ser jag fram emot!

ISBN 9789132153143


1 kommentar:

Monika Häägg sa...

Låter spännande och kul! Den skall jag leta upp nästa gång jag är på biblioteket.