fredag 2 juli 2010

Varulvar


Humm, eftersom jag har bestämt mig för att inte läsa mer om vampyrer på ett tag så har jag valt ett nytt tema, varulvar! Nej, det har jag faktiskt inte. Men jag råkade få boken Nattvakt av Kit Whitfield i min hand och kunde inte motstå den. Det räcker med att läsa första sidan och sedan var det bara att fortsätta.
Historien utspelar sig i en värld som ser ut precis som vår med ett undantag, alla eller nästan alla är varulvar. Under fullmånenätter förvandlas nästan alla till varulvar med undantag av ett fåtal människor. De människorna blir då de som bestämmer och ser till att ingen blir skadad. Lola Galley är en barbacka dvs vanlig människa och hon önskar att hon var som alla andra. Men det är hon inte, därför är hon mer eller mindre utstött. De flesta som inte är varulvar arbetar på något som kallas Arla (roligt tycker jag). De som arbetar där jobbar bland annat med att patrullera gatorna under fullmånenätter för att se till att inga varulvar skadar varandra eller vanliga människor. Det är ett farligt jobb och Lola har många ärr som bevisar det.
Men under en månnatt märker Lola att det har skett en förändring. Det verkar som om varulvarna är ute efter nattvakterna från Arla. Varulvarna brukar inte göra mycket motstånd annars när de fångas in. Men nu verkar det som om några har bestämt att människornas tid är förbi.
Spännande, spännande. Dessutom är det en förbjuden kärlekshistoria. Lola och en varulvskille inleder ett förhållande, visst förekommer såna men det är inget bra. Riktigt kul läsning!

1 kommentar:

Monika Häägg sa...

Varför är det så mycket vampyrer och varulvar nu för tiden? Alla skriver om dessa fenomen. Blir faktiskt lite trött på det!