onsdag 8 december 2010

Nattens hus


Jag gillar verkligen vampyrserien House of Night och har precis läst ut den fjärde boken, Svart ängel. Hittills finns det 8 böcker i serien och 5 har kommit ut på svenska (nummer 6 kommer i januari). Faktum är att jag gillar den mer och mer, speciellt Zoey, huvudpersonen.
Serien är grymt spännande och alla böcker inbjuder till underbart härlig sträckläsning. Zoey har en tendens att strula till det för sig, speciellt med killar. Stora delar av böckerna tänker jag; -Nej, Zoey, gör inte detta. Men det gör hon så klart och allt blir kaos. Hon håller på att bli en mäktig prästinna, men än är hon bara elev i natten hus. Fast hon är ingen vanlig elev, hon är redan otroligt stark i sin magi och det provocerar Neferet som är den nuvarande prästinnan. Neferet är dessutom inte på de godas sida och vill bli av med Zoey.
Serien har en riktigt bra hemsida som du hittar här. Nu längtar jag efter att få Jagad, bok nummer 5 i min hand, sen kommer jag att vara okontaktbar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar också serien om Nattens Hus men vet du när den åttonde kommer ut på svesnka

Jennie sa...

Jag vet att del sju, Bränd, kommer nu i juni och att del 8 Awakened kom ut på engelska i januari 2011. Så det dröjer nog ett tag till skulle jag tro, snyft.