fredag 29 november 2013

Avgundens änglar

Avgrundens änglar (e-bok)Om man bara tittar på utsidan av Avgrundens änglar så kan man tro att det är en skräckbok. Magnus Nordin brukar skriva skräck, men detta är mer åt thriller hållet.

Boken handlar om gromning som, enligt Wikipedia, innebär att vuxen tar sexuell kontakt med ett barn, i syfte att sänka barnets hämningar inför sexuella övergrepp mot barnet, eller i sexuellt syfte arrangerar ett möte med barn. Alltså om chattsidornas verkliga faror, för det är på riktigt. Inte precis det som händer i boken, men gromning händer varje dag.     

I staden där allt utspelar sig så har flera unga kvinnor försvunnit och polisen jobbar förtvivlat, speciellt en polis som heter Louise. Det är speciellt ett fall hon inte kan släppa, en tjej som heter Ada försvann för flera år sedan. I bokens början får vi som läser följa hur Ada chattar med någon, bestämmer träff och sedan träffar en person. Hon känner redan från början att något är fel, speciellt när personen säger att den inte kommer att skada henne.

I samma stad finns också Molly, Alice, Samira och Hannes. Molly är lärare på en gymnasieskola och de andra är hennes elever. De har alla varit utsatta för något slags övergrepp och har bestämt sig för att det får vara nog. De startar en aktionsgrupp som tar hämnd på förövare och försöker stoppa övergrepp. Men allt går inte som de tänkt sig, plötsligt sitter Molly arresterad misstänkt för mord och Alice, Samira och Hannes försöker fatta vad det var som gick fel. De förstår att Molly kanske inte berättat allt för dem om vad hon själv har upplevt. Därför måste de försöka hitta den som en gång gjorde henne illa och när de gör det börjar de förstå varför inga av de försvunna tjejerna kommit tillbaka igen.

Spännande, spännande.
ISBN 9789163875182


Inga kommentarer: