torsdag 12 december 2013

En Garde!


Slaget om Keladon av Philip Caveney är en riktig äventyrsbok med stora inslag av fantasy. Det bästa av två världar kan man säga. Det är en berättelse med talande djur, häxor, magi, riddare, prinsessor och så klart en stor hotande ondska.
Sebastian Drake, 17 år, är son till en mycket framstående narr, hans pappa fick skoja för de stora kungarna. Men nu har han gått bort och det är upp till Sebastian att försörja han och hans mor. Sebastian är på väg till en stad som heter Keladon, där ska det finnas en stor kung som för tillfället inte har någon narr. Problemet är bara att Sebastian inte är särskilt kul. Med på resan har han sin pappas buffilop Max. Ett slagsdragdjur/oxe som kan prata (väldigt mycket).
En kväll när de slår läger får de sällskap av en kortväxt man som heter Cornelius. Han är också på väg till Keladon för att söka tjänst i kungens arme. Cornelius är en meriterad krigare, men på grund av ett nyinfört längdkrav i hans gamla arme har han fått sparken. Det är tur att Sebastian och Max träffar hnom för nästa dag hjälper han dem att rädda prinsessan Kerin som har blivit anfallen av banditer. Alla i hennes livgarde är döda och som tur är lyckas Sebastian, Cornelius och Max att rädda henne.
Sebastian och de andra vet inte att det är kungen som försöker ta livet av prinsessan. Han är hennes farbror och är bara kung tills hon blir 18 år, sen är tronen hennes. Och oj, vad spännande det blir när han upptäcker att hon blivit räddad.
Så klart gillar inte Sebastian och Kerin varandra i början, men vi vet väll hur sånt slutar. Spännande, spännande och bra!
ISBN 9789155235635

Inga kommentarer: