måndag 17 februari 2014

Pappersstäder, John Green är tillbaka!

PappersstäderJag har väntat på Pappersväggar av John Green. Inte bara för att det var kö på boken på biblioteket, utan längre än så. John Green har blivit en favorit och efter Förr eller senare exploderar jag ville jag läsa mer av honom. Så nu äntligen har vi hängt hela helgen, jag, John Green och Quentin Jacobsen som är huvudperson i Pappersväggar. 

Quentin eller Q som han kallas har en allvarlig hang up på sin barndomsvän Margo Roth Spiegelman. Nu, på high school, är de inte vänner längre, hon hänger med det coola innegänget och Q gör det inte. Alltså stora barriärer för att ens komma nära henne.

Men en natt, helt utan förvarning, knackar hon på Qs sovrumsfönster och tar med honom ut i natten på en hämndaktion. Hennes kille har haft ett hemligt förhållande med hennes bästa vän, hennes andra bästis visste allt och Margo är sviken. De har en galen natt tillsammans och Q är lycklig.

Men dagen efter kommer Margo inte till skolan, inte nästa heller osv. Hennes föräldrar anmäler henne försvunnen och ingen vet var hon är. Men av en slump hittar Q ett meddelande eller ledtråd från henne som gör att han börjar följa hennes spår. Det ena leder till det andra och istället för att plugga inför slutprov och förbereda sig på stora balen letar Q efter Margo.

En Pappersstad är, enligt Green, något som kartritare använde sig av förr. För att ingen skulle kopiera deras kartor ritade de in städer eller gator som inte finns i verkligheten. Skulle de namnen dyka upp på någon annans karta kunde man ana att det var en kopia.


ISBN 9789163877360

  

Inga kommentarer: