torsdag 6 mars 2014

Växla mord


Växla mordJag är ett stort fan av bokförlaget Argasso som ger ut spännande och snabblästa böcker. Minns inte nu vilken författare som sa det, men att skriva kort och snabbläst är riktigt svårt. Men en kille som är bra på det är James Lovegrove (och ett stort bonus till honom för ett intressant efternamn) som har skrivit Kill swap, eller Växla mord som den heter på svenska.

Jacks pappa är spelmissbrukare och dessutom dricker han. Han är inte våldsam men han ger ändå sin familj stora problem, som att de inte har pengar till mat, kläder och hyra. När pappan bestämmer sig för att låna pengar av en maffiakille går allt åt helt åt helvete. Mamman slänger ut honom och han försvinner, men det gör tyvärr inte maffiakillarna som vill ha tillbaka sina pengar.

Då får Jack ett konstigt kort i posten, på kortet står det Problemfix AB. Jack vet inte riktigt varför, men han ringer numret på kortet och bestämmer en träff. Han kommer till ett kontor där han träffar en man och Jack berättar om sina problem. Mannen säger att de kan hjälpa honom genom att Jack ska växla problem med en annan klient de har. Om jack tar hand om en man som utpressar en av Problemfix klienter så ska Problemfix se till att maffiatyperna försvinner. Men det innebär mord, kan Jack göra det för att rädda sig själv och sin mamma?

Men allt är inte vad det ser ut att vara och Jack kommer att begå sitt livs störta misstag.

ISBN 9789186579869Inga kommentarer: