fredag 11 april 2014

Konsten att ha sjukt låga förväntningar

Konsten att ha sjukt låga förväntningar
Jodå, ibland dyker det upp böcker som man skrattar högt åt, de är inte många men de finns. Konsten att ha sjukt låga förväntningar av Åsa Asptjärn är en av dem.

Emanuel Kent Sjögren, 15 år, är handledare i boken, eller han säger ungefär -titta på hur jag gör och gör tvärt om. Han går alltså i 9:an och tycker själv att han har potential. Till vaddå kan man undra, -jo till att bli populär. Problemet, som Emanuel ser det, är hans bästis Tore. Tore som jämt har gummistövlar (eftersom det är praktiskt), som ibland har sin fiskekeps till skolan och som är hopplöst töntig.

Men så blir Tore borta från skolan ett par dagar och Emanuel ser sin chans till en chans att bli populär. Dessutom har han blivit lite småkär i Bianca, en ny tjej i klassen, och hon låter honom faktiskt sitt bredvid henne och en av poppistjejerna vid maten (stort). Emanuel drar sig inte för något, han avslöjar Tores hemligheter för att få några skratt och blir en ganska jobbig kille. Han är egoistisk, ganska pinsam och säger då och då de konstigaste sakerna vid helt fel tillfälle. Ändå kan jag inte låta bli att gilla honom.

Tur att han har goa personer runt sig, världens bästa storasyster som, enligt Emanuel och Tore, har världens snyggaste tjej. Storasystern försöke ge råd till Emanuel, men han har ett sätt att inte riktigt förstå vad hon säger. Bianca som vill gå på en föreläsning om Hbtq och Queer med Emanuel. Han ser det som som en dejt, kanske, kanske inte.ISBN 9789163877377

Inga kommentarer: