tisdag 17 juni 2014

Svensk synd

Svensk synd (kartonnage)Hoppas, Hoppas, Hoppas att det kommer en fortsättning på Svensk synd! Hör du det Martin Jern, Otto är en alldeles för speciell kille för att bara finnas i en berättelse.

Allt börjar med att Otto och hans mamma sitter i en bil på väg någonstans. De vet inte ens om var de är och stället de just kört förbi finns inte på någon karta. Perfekt, säger mamman och bestämmer sig för att de är framme. De hittar ett vardrarhem där de stannar, mitt ute i skogen.

Samma kväll ger sig Otto ut för att kolla läget. Det är en lite håla de kommit till, det finns inte mycket att se, men han hör musik från en lokal och följer efter ljudet. Innan han riktigt fattat hur det gått till ligger han gömd under en talarstol på en scen och lokalen är fullproppad med människor. Givetvis blir han upptäckt och utslängd med uppmaningen att släppa in Gud i sitt hjärta. Otto vet inte riktigt varför, men han tycker att det var riktigt obehagligt och att människorna var lite väl fanatiska.

Det visar sig att nästan alla i samhället är med i kyrkan, är du inte det, är du emot dem. Otto tänker inte gå med och får fiender som går långt för att skada honom. Men han får vänner också och de berättar att inget är vad det ser ut som i det lilla samhället. Folk har försvunnit, många har begått självmord, polisen jobbar för kyrkan, skolan jobbar för kyrkan och många har tvingats att gå med i kyrkan.

Tyvärr har Otto egna hemligheter, hans pappa jagar honom och hans mamma. Pappan har svurit att han ska döda dem, därför får ingen veta var de gömmer sig.


ISBN 9789129688085

Inga kommentarer: