fredag 26 juni 2015

Airtight

Airtight av Niclas Christoffer är den sista delen i hans triologi om unga människor och om svåra och jobbiga ämnen. Som Zlatan fast bättre handlar om killar och anorexi. I Som James Dean fast snyggare tar Niclas upp självskadebeteenden. Airtight  handlar om sexmissbruk, porrindustrin och internet.

På första sidan i boken står det så här: Airtight: Slanguttryck för att fylla alla tre större kroppsöppningar på en kvinna med penisar eller andra objekt, det vill säga vagina, anus och mun.

Det är okej att bli generad när man läser den här boken. Jag rodnade när jag skrev den. /Niclas Christoffer   

Och ja, rodnar det gör man. Men samtidigt är det en viktig bok som handlar om identitet, självkänsla och att man ibland kan hamna SÅ fel i livet, men att det alltid finns en väg tillbaka. 

Emma är 17 år och en ganska vanlig tjej, inget speciellt tycker hon själv. Men när hon blir ihop med sin tre år äldre lärare, Felix, börjar hon förändras. I samma veva tar hennes bästa vän sitt liv och hennes föräldrar bråkar ständigt eftersom mamman är alkoholist. Emma känner sig helt ensam och osynlig.

Hos Felix blir hon sedd, han älskar henne och hon gillar det han får henne att känna. Felix och Emma utforskar sex och han gör hennes sexfantasier till verklighet, plus sina egna fantasier. Dessutom börjar Emma visa upp sin kropp på nätet och njuter av den uppmärksamhet hon får, att hon kan få hundratals män att titta på henne och gilla det de ser. Först visar hon inte ansiktet, men sen gör hon det också.

Många män vill att de ska ses och hon erbjuds mycket pengar för det. Till sist kan hon inte stå emot 5000 kronor för en kväll, det är bra betalt, tycker Emma.

Felix, nätet, sexträffarna ger Emma egokickar och hon tänker att hon borde bli porrskådis. Hon gillar sex, att män dyrkar henne och att tjejer säkert är avundsjuka på henne. Hon tänker att hon ska bli en sexgudinna.

MEN Emma mår skit och behöver hjälp innan det är försent. Men vem ser henne? Alltså inte hennes kropp, utan henne?

ISBN 9789175579344

  


Inga kommentarer: