tisdag 23 juni 2015

Villebråd

Nicky och hans bror Kenny blivit vittne till något hemskt som de inte vill se.

De har det redan jobbigt - mamma har stuckit från familjen, pappa är villkorligt frigiven och Kenny, som är utvecklingsstörd, får passas som ett barn. De blir kallade Koko-Kenny och Bög-Nicky.

Värstingarna på orten - Rich, Rob och Jezbo - har tagit med sina tre aggressiva hundar till skogen för att driva ut grävlingar ur deras bon och bussa hundarna på dem. De vill döda så många grävlingar som möjligt. Kenny var så glad för att han blev inbjuden på äventyr, men springer snart gråtande därifrån när han inser vad som håller på att hända. En grävlingshona med tre ungar lyckas fly, medan den stora hannen i försvar biter en av hundarna illa. När Jezbo försöker få grävlingen att släppa taget genom att slå en spade mot djurets huvud, råkar han träffa hunden istället. Tragedin slutar med att en hund dör, en annan ligger svårt skadad och värstingarna tar med sig den tredje hunden och sticker därifrån.

Nicky och Kenny försöker bära med sig den kvarlämnade illa tilltygade hunden för att ta med den hem. Då skymtar de en vit och svart nos i grävlingshålet. En liten unge sitter darrande kvar därinne...... 

Villebråd är en lättläst bok skriven av Anthony McGowan som passar dig 12 år och uppåt. En obehaglig och spännande bok som greppar tag i en från första sidan.

ISBN: 9789187667282

Inga kommentarer: