onsdag 17 februari 2016

The end of everything

The end of everything av Megan Abbott är obehaglig, störande och mörk. Men Å, så bra och spännande. Jag gillade verkligen hennes Vågar du och det var också därför jag tog med mig The end of everything hem. Abbott verkar gilla att ta något som verkar ofarligt och fint, för att sedan visa att under ytan är det livsfarligt och ganska hemskt.

The end of everything handlar om två trettonåriga bästa vänner, Lizzie och Evie. De bor grannar, går i samma klass, sover över hos varandra hela tiden och vet allt om varandra, eller? För när Evie försvinner spårlöst verkar det som om hon haft hemligheter.  Mamman, Pappan och Evies storasyster vänder sig till Lizzie för att få svar, hon av någon måste veta, de var ju så tighta och vet allt om varandra. Men Lizzie har inga svar.

Lizzie är helt betagen av Evies familj, speciellt hennes pappa Mr. Verver. Hon önskar så att han ska se på henne och prata med henne så som han gör med sina döttrar. När Evie försvinner bestämmer Lizzie sig för att hjälpa dem på alla sätt hon kan, det ger henne också en möjlighet att vara med familjen Verver fast inte Evie är där.

Spännande, ruskigt, obehagligt och riktigt bra.


Kort beskrivning av boken av författaren:ISBN 9780316097796


Inga kommentarer: