torsdag 3 mars 2016

Drömtraktorn

När Daniel och Zeke hittar en gammal övergiven traktor i skogen kanske man inte kan tro att det är början på en riktigt, riktigt bra och spännande historia. MEN det är det, Drömtraktorn!

Daniel och Zeke är två killar som tycker att skolan är rätt trist. Men när de får i skoluppgift att de ska laga något trasigt blir det kul. Läraren vill att de ska laga ett gammalt gökur, det vill inte killarna. De har alltså hittat en traktor i skogen och inte vilken traktor som helst utan en BM Volvo T 350 Boxer = Drömtraktorn! Den ska de laga, men det finns några problem. Det första är att Gammelgösta som äger traktorn är en riktigt elak och sur typ som inte vill lämna ifrån sig traktorn, fast den står och rostar i skogen. Bara att killarna kommer dit för att fråga om de skulle kunna köpa eller få traktorn gör att han bussar sin hund, Devil, på dem. Det andra problemet är att deras lärare inte tycker att det är en bra idé att laga en traktor och säger nej. Det tredje problemet är Irene som aldrig lämnar dem ifred och har bestämt sig för att hon och Zeke ska bli ihop.

Sedan blir det en massa mer problem eftersom Killarna låtsas att de fått traktorn av Gammelgösta och får hjälp av Zekes pappa att bogsera hem den. Dessutom startar de ett krig mot deras skolbusschaufför som verkar hata dem. Ibland skiter han i att stanna för att plocka upp dem fast de står på hållplatsen och väntar. Daniel och Zeke känner att de måste hämnas.

Ni har säkert hört talas om snöbollseffekten och det är precis vad som händer här. Stölden (som det faktiskt är) av drömtraktorn sätter igång den och Zeke och Daniel är mitt i centrum.

Del två har också kommit, Drömtraktorn 2 - Hästtjejerna från helvetet. Bara titeln gör att jag vill läsa den. Dessutom gillade jag Zeke och Daniel, jag har känt killar som dem när jag gick på högstadiet och gymnasiet. Gulliga och snälla men med en förmåga att strula till saker och kanske inte med den bästa konsekvensanalysförmågan. Liksom, göra först - tänka sen. Inte alltid så bra.

 
ISBN 9789170534799

Inga kommentarer: