tisdag 26 februari 2019

Det som lever under oss

Kerstin Lundberg Hahn fick idén till Det som lever under oss när hon läste om en stor fettklump som hittats i Londons kloaker 2017. Den var 250 meter lång och vägde över 130 ton. Den bestod bland annat av matfett, plast, papper, bomull, blöjor och bakterier. Det tog flera veckor att rensa bort klumpen i kloakerna. Kerstin började fundera, bakterier är levande och förökar sig, vad händer om de förändras och muterar?

David har fått ett sommarjobb, att hjälpa vaktmästaren i huset där han bor. Han är rätt nöjd eftersom snygg-Noomi ska jobba med honom. Det är första dagen på jobbet och han, Noomi och vaktmästar-Hasse träffas på gården. Noomi och David får i uppdrag att leta efter Bodin i 3Cs katt som gömt sig under badkaret och Hasse ska kolla på ett stopp i avloppet i tvättstugan i källaren. Allt verkar till att börja med bra.

Men snart visar det sig att stoppet i avloppet är något riktigt elak. Hasse kommer aldrig upp ur källaren och Bodins katt kommer inte heller tillbaka igen. Vad finns egentligen i husets avlopp? Vad är på väg upp från kloakerna?

Spännande, snabbläst och klockren skräck!



 
 
 

Inga kommentarer: