torsdag 18 augusti 2022

Heartstopper

 

Men hur fin var inte Heartstopper av Alice Oseman. Hittills har tre av hennes serieromaner kommit ut på svenska och fyra finns på engelska. Hipp hurra för det!

Heartstopper handlar om kärlek, vänskap och om att få och våga vara den man är. Huvudpersonerna är Charlie och Nick. Charlie har kommit ut som gay och det snackas en hel del om honom pga det, kanske för att han går på en skola för bara killar. På samma skola går Nick, de har inte träffats förrän de plötsligt en dag hamnar på bredvid varandra i klassrummet. De blir kompisar nästan med en gång och det tar inte lång tid förrän Charlie blir förälskad i Nick. Men Nick verkar vara straight och Charlie förstår att han är chanslös. 

Samtidigt börjar Nick förstå att hans känslor för Charlie kanske inte bara är vänskapliga. Han kanske till och med håller på att bli kär. Han älskar att vara med Charlie, mer än någon av hans andra polare. Han känner att han kan slappna av och vara sig själv med Charlie. Men han har aldrig varit kär i en kille och vet inte hur han ska hantera sina känslor.

Fin bok om förälskelse, pirr i magen, förväntningar, besvikelser och hopp - allt som en förälskelse kan vara.   

Inga kommentarer: