tisdag 7 juli 2009

Mer svalka i sommaren = Ondvinter


Sunia och Wulf är tvillingar och bor på en gård med sin pappa. De är olika folket i trakten både till utseende och temprement och pappan vill mest att de håller sig för sig själva. Han pratar sällan om det förflutna, så syskonen vet egentligen inte så mycket om honom.
Men vintern när de är 13 år förändras allt, det blir en ondvinter och kylan sprider sig i människors själar. Dessutom hinner pappans förflutna ikapp honom. En främling kommer till gården, han och pappan pratar ett språk som Wulf och Sunia inte förstår. Men de förstår att de grälar och främlingen lämnar gården. Sedan förändras allt för tvillingarna
Pappan mördas, samtidigt kommer konstiga män till gården, de försöker döda Wulf och Sunia och de bränner ned gården. Tvillingarnas gamla liv är över och de flyr ut i skogen. Med sig har de pappans dolk, svärd och en egendomlig kartbit. För de inser snart att de inte är vanliga människor och att pappan definitivt inte var det.
Jättebra och spännande fantasy, första delen i en serie med fyra planerade delar. Ska bli ett sant nöje att fortsätta följa Wulf och Sunia!

Inga kommentarer: