måndag 27 juli 2009


Tillbaka till Pompeij av Kim M. Kimselius är en riktig höjdarbok att läsa en regnig dag, för då spelar vädret noll roll. Jag har tänkt läsa Kimselius böcker länge men bokhögen är hög. Men nu äntligen är det fixat och första boken om Ramona och Theo är jättebra.
Ramona är på klassresa i Italien och målet är ruinstaden Pompeij. Den 24 augusti 79 e.kr totalförstördes staden när vulkanen Vesuvius hade ett stort utbrott, minst 2000 människor omkom. Men när aska och lava begravde staden så bevarades mycket. Det är detta som Ramona och hennes klass ska titta på.
Men för Ramona blir det en helt annan resa, hon kommer bort ifrån sin klass och plötsligt befinner hon sig i Pompeij innan vulkanen har haft sitt utbrott. Ramona har rest i tiden och det visar sig att hon kommit två dagar innan vulkanens utbrott. Men hur ska hon kunna rädda människorna och sig själv? De flesta tror att hon är en galning, men en person tror henne. En kille som heter Theo, det är han som hjälper henne när hon kommit till Pompeij. De blir väldigt snabbt vänner och så klart förälskade.
Kimselius har skrivit flera böcker om Ramona, så gillar du detta så har du funnit en guldgruva!

2 kommentarer:

Kimseliusfan sa...

författaren för bokens fanblogg:
www.Kimseliusfan.blogspot.com

Kim M Kimselius sa...

Tack Jennie för att du tyckte så mycket om min bok "Tillbaka till Pompeji".

Om du går in på min blogg http://kim-m-kimselius.blogspot.com har du möjlighet att vinna en bok.

Är så glad att jag hittade den här fina recensionen. Tack!

Kramisar från författaren Kim M. Kimselius