onsdag 16 september 2009

Såå spännande!Här kommer ett tips om en ganska ny serie som heter Cherub och den kommer att få alla som gillar Horowitz att jubla. Äntligen en bok i klass och stil med serien om Alex Rider. Första boken heter Rekryten och författaren heter Robert Muchamore.
Men det handlar inte om Alex Rider utan om en kille som heter James. En ganska strulig kille som inte gillar skolan, ofta hamnar i bråk och som en dag går övergränsen i klassrummet.

Han bor med sin (halv)lillasyster Lauren och sin mamma. De har alltid gott om pengar och de nyaste grejerna (telefoner, spel, datorer) eftersom deras mamma är en professionell tjuv. Hon begår inga brott, men leder verksamheten. Men James mamma har problem med spriten, hon dricker förmycket ibland. Den sista gången hon dricker förmycket så glömmer hon att hon äter ett starkt smärtstillande läkemedel och det gör att hon inte vaknar mer. James är utan föräldrar, men Lauren har en pappa.


Laurens pappa gillar inte James så han får inte bo hos honom. Dessutom är pappan också en skummis. James vill inte att Lauren ska bo hos honom men han kan inget göra. James hamnar på ett barnhem och ganska snart börjar han hänga med fel killar och hamnar på polisstationen. Det är andra gången på kort tid och nu väntar något slags straff. Men det kommer inte, Cherub har fått upp ögonen för James. De tar med honom till sin "skola" och frågar om han vill börja jobba för dem. Men det är inte lätt, först ska han genomgå en grundutbildning på 100 dagar. Den brukar ingen klara med en gång och utan benbrott. Cherub är inte MI6 men Cherub-agenterna kan röra sig fritt utan att dra uppmärksamhet till sig och de kommer över bevis som sätter dit organiserade brottslingar. De är ungdomar mellan 10 och 17 år. Men officiellt existerar de inte.


Alltså jätte jättebra, boken har en hemsida; http://www.cherubcampus.se/


Det har kommit ut två böcker i serien, Rekryten och uppdraget, snart kommer två till.

Inga kommentarer: