onsdag 25 november 2009

Välkommen till Förorten (som Latin Kings skulle sagt)Jag gillar verkligen Douglas Foley, hans böcker är alltid superbra och spännande. På bokens framsida står det: De är blint förälskade i varandra, men inom loppet av ett dygn kommer hon att dö för hans hand. Alltså VERY VERY dramatiskt.

Allt börjar när det bara är en månad kvar till sommarlovet. Gabi är trött på skolan, allt han verkar intresserad av är snabba cash och att ställa till djävulsskap. Han är bästakompis men Karim. Karim är också en strulig kille men inte som Gabi. Men han brukar ändå hänga med på Gabis ideér som att råna en ensam kvinna på väg hem en kväll. Ella är Gabis flickvän, hon mår riktigt dåligt. Hennes pappa har flyttat och hennes mamma dricker förmycket. Ella skadar sig själv och vill verkligen vara Gabis tjej. Nikoo och hennes familj har precis flyttat in och hon har börjat i Karims och de andras klass. Karim och Nikoo blir genast förälskade. Men Nikoos mamma blir rånad och nedslagen på väg hem från jobbet...Gissa av vilka.
Historien utspelar sig i Stockholms förorter och den är riktigt bra. Jag som själv har noll erfarenhet av förorter blir lite rädd. Är det så djävligt och tufft.


Inga kommentarer: