torsdag 19 november 2009

Jag blir så förbannad!


Addad på nätet (häftad)Boken Addad på nätet av Wagner är en kortare version av boken Alexandramannen. I början av 2000-talet var det någon som kallade sig för Alexandra som började att prata med unga tjejer på olika sajter på nätet. Alexandra sa att hon var en modell som sökte efter tjejer som också ville bli det och de kunde tjäna grova pengar. Alexandra var ofta på nätet och var jättetrevlig mot tjejerna, men samtidigt uppmanade hon tjejerna att lägga upp nakenbilder på sig själva. De som gick med på det fick betalt.

Alexandra ville också att tjejerna skulle träffa en man och ha sex med honom, då skulle de få massor med pengar. Det var denne man som senare skulle visa sig vara Alexandramannen (alltså den person som kallat sig Alexandra). Det var många tjejer som gick med på att träffa honom, flera var under 15 och många kände sig tvingade till att göra saker de inte ville.

Alexandramannen dömdes för sexbrott mot nästan 50 unga tjejer tack vare att två av dem anmälde honom för våldtäkt. Addad på nätet är det tre av tjejerna som berättar sin historia och även Alexandramannen berättar om sin syn på saken.

En jätteviktig och jättebra bok som gör att jag får ont i magen, blir förbannad och samtidigt vill gråta. Men som sagt sååå viktig!

ISBN 9789185877102

Inga kommentarer: