måndag 4 april 2011

Deluxe


Deluxe av Anna Gobersen är första boken i en serie som utspelar sig på bland överklassen på Manhattan år 1899, bland fluffiga klänningar och heta känslor. Boken påminner om Gossip Girl fast de utspelar sig under ett annat sekel. Men ingidienserna är de samma, kärlek, pengar, makt, otrohet, vänskap, fester och sex.
Elizabeth Holland har precis återvänt från en längre resa i Europa. Hon är vacker, av en "god familj" och många unga män skulle gärna gifta sig med henne. Men Elizabeth har en hemlighet, hon är redan förälskad. Hon och hennes barndomsvän Will har ett förhållande. Men Will jobbar i stallet och skulle aldrig accepteras av familjen Holland.
Dessutom visar det sig när pappan i familjen Holland dör att man har dåligt med pengar. Elizabeth måste gifta sig med en lämplig rik ung man. Som tur är finns det en kille som heter Henry. Han vill inte gifta sig, men det vill hans pappa att han gör. Därför bestäms det att Elizabeth och Henry ska gifta sig med varandra, trots att de inte vill. Henry är dessutom ihop med Penelope som är Elizabeths bästa vän, plus att han är lite kär i Elizabeths lillasyster Diana.


Stor dramatik och stora känslor! Det kan passa nu i april när det är dags för vårkänslor. Det finns fyra böcker på engelska och tre på svenska. Vill du veta mer så kolla in författarinnans hemsida här.

Inga kommentarer: