fredag 21 oktober 2011

Sanningen om Alice

Sanningen om Alice av Rebecca James var en riktigt obehaglig historia, men OOOO så spännande. Det var faktiskt längesen jag blev så illa berörd av en bok och samtidigt inte kunde sluta läsa den. Det är en skrämmande historia om mord, onda avsikter och mitt i allt det hemska, kärlek.

Katherine har flytt från sin gamla hemstad för att komma ifrån sina hemska minnen av mordet på sin lillasyster. Hon vill även fly undan mediedrevet som sattes igång mot henne och hennes familj. Katherine håller sig mest för sig själv med sina tankar. Men så kommer Alice in i hennes liv. Hon är snygg, populärast i skolan och charmig. Katherine börjar känna att livet är kul igen, men det finns två sidor av Alice. Den roliga bubblande livsglada och den farliga hemska som dyker upp ibland, den Alice som sårar sina vänner men vilje och får en farlig iskall blick.

Mordet på lillasystern är något som Katherine vill glömma och helst inte prata om. Men sanningen sipprar fram och alla Katherines känslor av skuld och saknad och Alice gör det inte lätt för henne.

Katherines andra vänner varnar henne för Alice och när Katherine försöker bryta med henne inser hon att Alice inte alls är den hon trott.

Hu, hemskt var det!

ISBN 9789150112566Inga kommentarer: