tisdag 29 november 2011

Blodsbarn

Holy moly! Jag gillade Blodsbarn av Tim Bowler, en riktig nervig thriller som var duktigt spännande. Man ramlar rätt in i berättelsen och fattar med en gång att någonting är riktigt fel och sen är man fast. Så idag är det en dag med lite extra röda ögon där sömnen inte riktigt vill försvinna.

Det börjar med att en kille ligger skadad på en väg och att han hör en tjej ringa efter hjälp åt honom, sen är allt svart. När han vaknar igen är han på sjukhus och minns ingenting. Han vet inte vem han är, han vet inte vad som hänt och han minns inte ens vad han heter. Men en man och kvinna kommer och hämtar honom, de säger att de är hans föräldrar och att han heter Will. Han minns dem inte, men känner ändå att det stämmer. När de kör honom hem kan han känna och se hur folk kollar ogillande på honom, vad har han gjort? Varför tycker de illa om honom? Han har ingen aning och föräldrarna vill inte riktigt berätta.
Men Will brukar få syner, spökansikten och skuggor som kallar på hans uppmärksamhet. Hans föräldrar och läkare kallar det för hallucinationer, Will vet inte riktigt vad han ska tro. Det är speciellt ett ansikte som kommer till honom, en vacker tjej. Hon är i sextonårsåldern, som han själv och hon vill något, det känner Will, men vad?

Han börjar pussla ihop bitarna från sitt förra liv och förstår att tjejen, skuggansiktena och hans "olycka" hör ihop. Han visste något om något farligt och därför försökte någon döda honom.

Frågorna är många och otroligt spännande.
ISBN 9789132159909

Inga kommentarer: