måndag 2 september 2013

Min

MinJag har sagt det förr och jag säger det igen, förlaget Argasso är fantastiskt! De är helt enkelt suveränt, jättebra på att ge ut snabblästa berättelser med bra innehåll. Den senaste Argassobok jag läst är Min av Joanna Kenrick.

Matt är helt galet förälskad i Shelly, bokstavligt talat. Han är helt besatt av henne och har varit det sedan de först träffades när de var 12 år och hon började i hans klass. Matt vågade aldrig berätta att han var kär i henne, men var ändå helt säker på att de skulle bli ihop en dag. Men så blev hon ihop med hans bästa vän, Matt blir helt galen. Men när Shelly efter ett tag gör slut med Pete så förstår Matt att hon gjort det för hans skull. Han börjar följa efter henne ännu mer, så mycket att hennes kompisar frågar vad han sysslar med. Ett tag senare är det en fest, när Matt kommer till festen är Shelly redan där och har druckit lite mycket. Hon och Matt dansar och Matt fixar mer och mer drikar till henne. Shelly blir tokfull och de börjar hångla. Matt är hur lycklig som helst, äntligen är det de två, hon är hans. Matt tar med henne till ett sovrum och de fortsätter kyssas. Han tycker allt är underbart, helt fantastiskt och hör knappt att Shelly säger att han ska sluta. Han kan inte sluta, inte nu...

Som sagt en snabbläst men väldigt väldigt bra bok om kärlek, besatthet och våld. Mycket att tänka på och prata om i en liten bok.

ISBN 9789186579470


Inga kommentarer: