måndag 11 augusti 2014

Eleanor & Park

Eleanor & Park (häftad)

Å, detta var en fin berättelse! En som kändes rätt in i hjärtat och ibland i magen. Utsidan kanske inte är något man hetsar upp sig över, men innehållet är underbart.

Eleanor och Park berättar vartannat kapitel och Park börjar. Så här tänkte han första gången han såg Eleanor: Tjejen såg ut som ett typiskt mobboffer. Inte bara ny - hon var tjock och klumpig också. Och klädd som...som om hon ville att alla skulle titta på henne. Eller kanske hon inte fattade hur hon såg ut. Hon hade rutig kjol och herrskjorta, fem sex konstiga halsband om halsen och en scarf om vardera handleden. Hon såg ut som en fågelskrämma.

Park vill egentligen inte ha något med henne att göra, men hon sätter sig bredvid honom på bussen till skolan och det är första steget. Park har ganska okej status i skolan eftersom han en gång för länge sedan var ihop med en av innetjejerna (och hon verkar fortfarade gilla honom). Men han skulle aldrig kunna bli vän med Eleanor, hon skulle dra ned honom till skolans sociala botten för naturligtvis blir hon ett mobboffer.

Eleanor har det dessutom riktigt risigt hemma. En styvpappa som misshandlar mamman och är grymt oberäknelig. Han har redan kastat ut Eleanor en gång och då fick hon bo hos släktingar i ett år. Hon har ett helt gäng yngre syskon och nu ska alla dela rum. Hon får absolut inte ha någon pojkvän och Eleanor har mest tänkt överleva skolåret för att flytta därifrån så fort hon bara kan.

Men Eleanor och Park dras till varandra och upptäcker att de gillar samma musik, samma serier och har samma humor. De är som gjorda för varandra.
  

ISBN 9789150220339

Inga kommentarer: