tisdag 16 september 2014

Maze runner

Ja, sedan september förra året, då boken kom ut, har The Maze runner varit en snackis bland folk som gillar böcker. Nu har den äntligen kommit på svenska och heter Maze runner - I dödens labyrint. Dessutom kommer filmen på bio, typ nu. Det är en triologi och än finns bara ettan på svenska, de andra lär komma snart.
 
 
Såå, vad är då så fantastiskt med boken? Jo, den börjar så himla bra och jag blev nyfiken från första sidan. Allt börjar med en kille som sitter i en hiss på väg uppåt. Han vet inte var han är, vart han ska och varför. Det enda han vet är att han heter Thomas, men han vet inte vem han är.
 
Thomas kommer till ett ställe som kallas gläntan. Där finns redan ett gäng killar som alla kommit dit på samma sätt och som inte heller vet vilka de är. Stället är omgivet av en stor och hög mur. Utanför muren finns en labyrint och i labyrinten hemska odjur som vill döda.
 
Muren öppnas på morgonen och då sticker löparna ut för att hitta en väg ut. På kvällen när de kommer hem skriver de ner hur de sprungit och muren stängs innan det blivit mörkt. Fast det är rätt lönlöst att försöka hitta vägen ut, labyrinten förändras nämligen hela tiden.
 
Men så en dag kommer det en tjej i hissen, det har det aldrig gjort tidigare. Hon känner igen Thomas och säger hans namn. Thomas känner att de betyder något för varandra, men vad? Den kvällen stängs inte murarna och killarna förstår att de måste ta sig därifrån eller dö.
 
En bok med lite Hungerspel, lite Flugornas herre och lite ond bråd död. En kanonbok! 

 
 
 
ISBN9789155260576

Inga kommentarer: