onsdag 22 oktober 2014

Miriam om natten

Miriam om nattenMaria Nygrens förra bok Fjärde riket var en riktig höjdare och jag har verkligen väntat på hennes senaste bok, Miriam om natten. Nu har jag äntligen fått läsa den och jag gillade den massor även om den gav mig magont. Tjejen som det handlar om är en sån person som skulle behöva någon att hålla i handen, som visar på rätt och fel och var gränsen till galenskap går.

Miriam har precis flyttat till Uppsala för att plugga på universitetet. Hon har inga kompisar där, men tänker att det är bra. Nu ska hon börja om på nytt, bli någon ny, spännande med hela livet framför sig.

Redan en av de första kvällarna ser hon Sofia de Ron, en färgsprakande, vacker och underbar tjej. Hon verkar lycklig, självsäker och fantastisk. Miriam blir på en gång alldeles fascinerad av henne. Bara några kvällar senare ser Miriam henne hoppa från en bro och hon räddar Sofias liv. Det är här det börjar bli komplicerat och krångligt. Sofia hamnar i koma och istället för att berätta vem hon är så presenterar sig Miriam som en nära vän till Sofia och Sofias familj välkomnar henne med öppna armar (speciellt Sofias bror). Miriam har dessutom hittat Sofias dagbok, den ger henne massor av information och hon börjar nässla sig in bland Sofias vänner också.

Riktigt jobbigt, som läsare vill man bara rycka tag i Miriam och fråga vad i helvete håller du på med! Vad tror du händer när Sofia vaknar? Fast om hon inte vaknar, då har Miriam helt blivit en annan. Hon kallar sig inte ens för Miriam, utan nu heter hon Dorothy. Hon har nya vänner och lånar Sofias kläder.

ISBN9789163879029Inga kommentarer: