torsdag 16 juni 2016

Hemsökta

Här är den, den perfekta boken att starta sommarlovet med. Hemsökta av Magnus Nordin handlar om sommar, sol, bad och skräck.

Denise och Elin ska sommarjobba med att passa ett lyxigt hus långt, långt ute på en ö i Stockholms skärgård. Där kommer de vara helt ensamma och de tänker sig dagar av sol, bad och att ha det gott. Husvaktningen verkar inte särskilt jobbig alls. De ska mest vattna gräsmattan och
se till stället medan ägaren är ute på segelsemester.  

Elin och Denise får en massa regler som de ska följa, bl.a. att inte ta dit några killar. Men på det planet är det lugnt, de har redan varandra. De har inte varit ihop så länge och Elin är tokigt svartsjuk på Denises ex-flickvän som håller på och sms:ar. Denise är i sin tur ganska störd på att Elin inte har berättat om henne för sina föräldrar och vänner.

Men nu har de tre veckor ensamma på en ö, hur mysigt som helst. Men nej, de är inte ensamma och nej, det blir inte hur mysigt som helst. Redan första natten börjar det hända konstiga grejer, alla lampor i ytterbelysningen går sönder samtidigt och Elin drömmer skumt. Ganska snart fattar de att något konstigt händer och de får veta att huset och ön har en hemsk historia. Det står klart att de är på fel plats, vid fel tidpunkt och att det är farligare än de någonsin kunnat tro.

Jag gillar verkligen Magnus Nordin! Hemsökta är en bladvändare och riktigt, riktigt spännande. En sån där, Nej-gå-inte-ner-i-källaren-för-att-kolla-vad-det-var-som-lät-bok, En bok med ett rum som är låst och som ingen får gå in i och andra skräckingredienser som gör att det blir läskigt och spännande.

ISBN 9789163888496

Inga kommentarer: