fredag 24 februari 2017

Ordbrodösen

Alltså det här var en riktigt oväntad och smart historia som jag sträckläste. Därför vill jag rikta ett stort förlåt till min omgivning om jag varit okontaktbar. Men ta och läs Ordbrobösen av Anna Arvidsson så får ni se själva hur lätt det är att försvinna in i boken.

Boken handlar om Alba som ska fylla 18 år och därmed få sin kraft. Det är så att kvinnorna i hennes släkt får förmågan att kunna styra människor genom sina skrivna ord. Det är en kraft som de håller hemlig och som framför allt gynnar Albas egen släkt. Alba har egentligen aldrig önskat sig detta, men har liksom fattat att hon inte har något val, hon ska bli ordbrodös och kan inte bli något annat.

Men så händer något som förändrar allt. Under hennes invigningsrit kommer inte kraften till henne, hon kan inte styra människor genom sina ord. Detta har nästan aldrig hänt och det finns inte många felkällor. Det troligaste är att hon har en bror som blockerar kraften. De äldre i släkten pratar om det när de tror att Alba sover. De menar att bröder till ordbrodöser gör att de inte får sina krafter men om brodern dör får de sin kraft.

Alba skickas till en släkting i Stockholm som har råkat ut för ett liknande öde. Släktingen trodde att hon skulle bli ordbrodös men eftersom hon är adopterad fanns inte kraften i hennes blod. Nu börjar boken bli riktigt spännande, Alba måste hitta sin bror innan släkten gör det och tar livet av honom. Men vem är han? Albas pappa dog innan hon föddes och mamman dog när hon var liten. Alba har växt upp med sin mormor och morfar och de har aldrig nämnt någon bror, de verkar inte känna till något. Om hennes mamma har skyddat honom från sina föräldrar kan inte heller Alba lita på dem. 
 
 
ISBN9789129700756


Inga kommentarer: