måndag 20 mars 2017

Det lånade mörkrets riddare

Det lånade mörkrets riddare av Dave Rudden är en klockren bok för alla som gillar Harry Potter, Magisterium eller Percy Jackson. Då menar jag er som gillar spänning, action och fantasy.

Denizen Hardwick har precis fyllt tretton år och bor på ett barnhem och har gjort det de senaste 11 åren. Han vet inget om sina föräldrar eller några andra släktingar för den delen. Han hoppas som alla andra på barnhemmet att det ska dyka upp en avlägsen släkting eller någon som vill ta hand om honom. Men samtidigt tror han inte riktigt på att det kommer att hända. Han har en bästa kompis som heter Simon, de har känt varandra alltid och hänger ihop för jämnan.

Så en dag kommer ett meddelande till Denzien. Hans faster ska komma och hämta honom! Han ska få bo hos henne ett par dagar! Att Denzien blir förvånad, det är bara förnamnet. Han har tusen frågor, varför har ingen berättat att han har en faster? Varför har hon aldrig kontaktat honom? Vet hon något om hans föräldrar?

Denzien tycker att det känns konstigt att lämna Simon och barnhemmet. Men dagen då han ska hämtas kommer och fastern har skickat en chaufför. Denzien blir inte direkt mer vänligt inställd när hon inte ens kan dyka upp själv. Han hoppar in i bilen och de hinner inte komma långt förrän de blir attackerade av ett monster. Chauffören fixar detta och långsamt går det upp för Denzien att hans släkt har en lite mer ovanlig historia än de flesta.

Det visar sig att hans faster är den del av ett sällskap som bekämpar skuggmonster som tar sig in i vår värld. Hon är medlem i Det lånade mörkrets ridderskap och eftersom Denzien kommer att få dessa krafter behöver de träffas för att se om han vill vara med i kampen eller inte.

Inga kommentarer: