måndag 24 juli 2017

Lägret

Alltså om du ska åka på läger i sommar (speciellt konfirmationsläger) så ska du inte packa ned Lägret av Lena Ollmark. I alla fall inte om du ska bo låångt ut i skogen och är av den lättskrämda sorten.

Allt börjar med att Hannahs kompis Emil ska åka på konfirmationsläger och hon bestämmer sig för att hänga på. Hon är inte intresserad av Gud och Jesus överhuvudtaget, men lägret är inriktat på musik och Hannah vill lära sig spela gitarr. Emil verkar verkligen inte glad över att hon har hängt med. Hannah fattar inget, de har alltid hittat på grejer ihop och plötsligt vill han inte veta av henne.

På lägret finns också en kille som heter Jonatan. Han är väldigt tvär, sur, annorlunda och ifrågasätter det mesta. Hannah gillar honom, de har lätt för att prata med varandra och med honom behöver hon inte låtsas att hon tror på något speciellt. Det vet hon faktiskt inte om hon gör, även om alla andra på lägret pratar sig varma om sin kristna tro.

Med på lägret är ungdomsledaren Amanda som Hannah verkligen gillar och ser upp till. Det är hon som berättar om det fasansfulla som hände på gården en gång för länge sedan och om hur det alltid sagts att det finns onda krafter i skogen runt gården. Hannah tror inte på spökhistorier och hon är inte rädd för skogen. Men så en morgon vaknar hon med barr i sängen och smutsiga fötter, en annan natt vaknar hon ute i skogen. Det är liksom något som drar henne dit och Amanda börjar bli rädd.ISBN 9789132187094

Inga kommentarer: